Ångest.

Jahap, så var ännu en helg förbrukad... I lördags hade vi inflyttningsfest och man kan ju säga vad man vill om folket som kom, vissa blev lite mer omtyckta av mig än andra. Det finns exempelvis inget som är mer störande än när folk tilltalar mig som om jag vore 12 år, när jag i själva verket beter mig som om jag vore 20 år äldre än dem själv. Sen så fanns det ju en annan person med som sänkte sig avsevärt i mina ögon efter att ha suttit och klängt, ne tafsat, på sin nya (2:a på typ en vecka) tjej. De är ju liksom inte 17 år längre!
   Som tyr var fanns ju allas vår Roger Fågel med, som tillbringade en stor del av kvällen åt att vandra mellan soffan och baren, haha. Underbar människa. Annars kan det sammanfattas som en ganska lyckad kväll.
   Jag och sis var på bio igår också, vi såg Patrik 1,5. Urkul! Haha, nu har jag bara fått för mig att Gustav Skarsgård är bög på riktigt, för gud så bra han levde sig in i rollen.

Men men, det roliga måste ju ta slut någon gång för Linnéa styrde hem mot Trollis igen. Kommer sakna både henne och Trollhättan destomer nu... Jag kan verkligen inte fatta hur de som inte ha några syskon alls klarar sig. Jag har ju i alla fall turen att träffa mina några (för få) gånger per år.
   Men nu blir det kaffedags, och vem blir inte uppmuntrad utav en god kopp java?

Puss Hej!

Shopping!

Idag blev det Stockholm för hela slanten, och det bokstavligt talat för de 300 kronorna jag hade med mig i början av dagen tog slut innan jag riktigt hann fatta det själv =P Jag tog i alla fall ledigt från skolan och jag , mamma och sis drog till kungliga huvudstan för att göra stan.
   Får säga att jag finner nog mer tjusning i att sitta på ett mysigt café någonstans på Stureplan och kolla på alla fashionista-wannabes än att slåss mot en massa bortskämda fjortisar på en utav STHLMs alla H&M butiker. Hur kul är det inte liksom att se stekare för stekare glida förbi och prata med någon "leverantör" om något som de i själva verket inte förstår sig på själva? Haha!
   Min garderob blev nu ytterligare lite fylld med mina nya inköp (mycket nöjd!). Ett par blåa tygskor från Urban Outfitters, tjängor från Timberland, en lila t-shirt med tryck + en vit långärmad t-shirt från H&M och en svart tubtjol från Indiska. Juste ja, vi såg Elin Lanto och Brolle som satt och fikade två bord ifrån oss på cafét. Hon såg ut som att hon hade sålt smöret och tappat pengarna. Sen såg vi Lulu Carter från Äntligen Hemma också... Hela min gråa vardag lystes upp när jag fick se dessa svenska storstjärnor!
   I morgon ska vi ha inflyttningsfest här, ska bli niice. Men innan dess ska Linnéa klippa lugg på mig, hoppas att det blir lite snyggare den här gånger bara, haha!
   Hoppas att Sandrej hittar några bra biljetter upp hit, cause I miss her so and it's lonely up here!

Puss o kram!

Fucking orientering!

Idag hade vi orientering på idrotten, puh! Med tanke på min kondition så var inte detta ett pass jag lägger på merithyllan, redan efter dryga 50m började jag flåsa som min mormor gör när hon går mellan kylskåpet och diskbänken. Till råga på detta så sprang jag, Pernilla och Amanda ihop med Linnea och Anna som skuttade iväg lika lätt som två fölungar på grönbete. Ja ja... nånting måste jag ju vara sämst i, hehe =P *ironisk*
   Det som dock var ganska bra med gympapasset ämnat för kenyaner var att jag nu kanske kan komma igång med springandet igen, för det finns ju inget som är skönare än att komma hem igen efter ett jobbigt träningspass, eller hur? Jag känner mig i alla fall väldigt fräsch efteråt.
   Hoppträningen med Matilda igår gick faktiskt över all förväntan. Hon har ju, som jag, nästan ingen ork alls just nu, men hon klarade övningarna mycket bra. Puss på henne!
   Men nu funderar jag på att slå ett pling hem till fam. Jonsson och se vad brudarna har för sig.

Tjing tjong!

PS. Nu är det bara en dag kvar tills syster yster kommer hit, wiihoo! <3

Tisdag.

Är det inte helt underbart när solen lyckas titta fram genom detta tjocka molntäcke vi ständigt tycks ha över Svea rike? Här i Sandviken har det varit fint väder i snart tre dagar och det måste nästan vara rekord vad gäller det Nordiska klimatet, me lööve!
   Mamma kom i alla fall hem ifrån Australien ( jag är fortfarande något avundsjuk) och hon hade med sig några Aussie-goodies till mig, bl.a. Crunchy som ligger som obesegrad etta på min topp tio godis-lista. Dessutom en engelsk mode tidning och en bodylotion från Biotherm, men, det bästa av allt var en skiva med filmmusiken till PS I love you. Invigde den i morse när jag gjorde mig i ordning och jag har en stark känsla av att den kan bli ganska så utsliten pga för mycket spelande inom en snar framtid! Tyvärr så fanns inte favoriten The Galway Girl med, men Love you til the end - The Pouges var inkluderad i denna sköna samling örongodis.
   Det är inte många filmer som får mig att gråta, men här är en lista på rullar som jag bölar till likt ett barn som blivit berövad sin gottepåse:
1. PS I love you (seriöst, se den så kommer ni att förstå vad jag menar)
2. Stekta Gröna Tomater
3. Million Dollar Baby
(Hillary Swank verkar ha en förmåga att förvandla mig till ett mänskligt vattenfall)
4. Black Beauty (som den sanna hästnörd jag är)
5. King Kong
6. Pearl Harbour
Titanic blir tyvärr ingen kandidat då jag har sett den för många gånger.
   Jag fick mig i alla fall ett trevligt telefonsamtal med Erika förut och vi pratade om ditten och datten. Saknad just nu kan jag säga är mina favorit tvillingar Sandra och Erika.
   Men nu mina kära vänner ska jag iväg och hoppträna med Vilda Matilda, ha det gött!

Puss o kram


Thank God it's Friday

Fy, idag har inte varit en bra dag. Det började med att jag var trött som ett as i morse vilket resulterade i en ganska så grinig Amanda. Dessutom har jag haft världens hemlängtan hela dagen. Det är så jäkla ensamt här i Sandviken, men det är väl sånt som här till antar jag. För att råda bot på detta vart jag tvungen att ringa till Erika som satt i skolan och datanördade lite, hehe. Jag får väl helt enkelt ta och blicka framåt till jul då jag ska spendera två hela veckor i Trollis. Sen så kommer ju förhoppningsvis Sandra upp hit på höstlovet också, längtar!
  Ne, om jag skulle ta och inleda min "fullspäckade" helg med att sätta på en rulle. Blev lite sugen på myspys nu ;)

  Puss o kram, skumbanan

Till E.

Detta är ett inlägg ämnat helt och hållet till en underbar människa, som har en stor plats i mitt hjärta. Vi har kunnat bevisa att ingenting kan komma emellan riktig vänskap, inte ens ett långvarit bråk. Alla minnen vi har tillsammans och alla upplevelser är något jag inte glömmer i första taget. Exempelvis våran vågade utflykt till Åkerström med några helt främmande killar, eller den underbara helgen i Stockholm. Visst har vi rykt ihop ett visst antal gånger, men i sann vänskapsanda har vi kunnat lösa problemen.
  Jag vill att du, Erika, ska veta att du är en ängel sänd från ovan. Du är det bästa en vän kan önska sig, och bara av att höra din röst så blir jag glad. I love you and nothing can tear us apart. 

  // Din Amanda

Onsdag.

Helvete! För "ovanlighetens" skull så försov jag mig idag och missade både naturkunskapen och simningen, shit! Nu blir det väl inte bättre än att jag måste simma med någon annan klass. Men för att kompensera den missade idrottslektionen har jag bestämt mig för att ge mig ut på en joggingrunda för första gången på typ ett halvår. Visserligen är jag fortfarande lite förkyld, men inte tillräckligt för att det ska kunna stoppa mig!
  Peter sa förut att Viktor hade kissat inne, stackarn. Han måste ju ha varit jättenödig hela natten och med tanke på att både jag och Peter Pan sover med stängda dörrar så har han inte kunnat säga att han ville ut och slå en sjua, gosegris.
  Ja ja, dags att röra på dököttet.

  Puss o kram


PS. Till Linnéa och co. Ni ska veta att jag tänker på er under denna svåra stund...


En stolt sommarnjutare!

Snart är ännu en skolvecka avklarad och det känns som att jag i princip inte har gjort ett skvatt. Vi fick nya scheman idag också, för att våran schemaläggare typ gör alla scheman en vecka innan alla elever kommer tillbaka till skolan efter sommaren och då kan ni ju tänka er själva hur bra de blir. Så nu blev jag allstå tvungen att börja om på nytt med att försöka klämma in de lektioner som jag ska läsa om någonstans... Ganska skönt är det dock för jag har sovmorgon varje dag, men sen så har jag också ca 2h håltimma varje dag (mindre kul). Tycker faktiskt att det är ganska så segt med håltimma.
  I morgon blir det simning på idrotten i alla fall och vi ska säkert ha livräddning för hundrafemtioelfte gången, wihoo! Känns bra att visa upp sin vältrimmade mage så här nu efter sommaren, haha! Ne men allvarligt talat, på sommaren så ska man njuta och då ska det fanimej synas.
  Just det ja, Peter kanske har fixat ett extraknäck åt mig på Sandvik. Det är nattskift i och för sig och man jobbar på helger, men vafan, tjänar man 3500 så what the heck, hehe. Men nu ska vi i alla fall kolla på en film som vi har hyrt.

  Puss o kram!

Good Morning

Hola! Har äntligen pallrat mig till skolan efter några dagars förkylning och det känns bra att vara tillbaka! Förhoppningsvis så har jag inte missat allt för mycket... Just nu sitter jag i alla fall i datasalen och försöker skriva ett Info/Layout arbete, vi ska göra en affisch så hur svårt kan det vara liksom? Illona är dessutom på kurs så jag hade lika gärna kunnat stanna hemma och gjort arbetet, fast å andra sidan så är det lite roligare att vara här och skratta lite med Sandra och Johanna, hehe.
  Och så till helgen då. Jag har faktiskt gjort så lite som möjligt. Kollade på några filmer som jag och mamma hade hyrt, den ena hette PS, I love you, herregud vad bra den var! Hade inte mamma suttit med så hade jag garanterat lipat sönder genom hela filmen, men i stället fick jag hålla inne gråten så att jag fick ont i halsen. Sen så hade vi hyrt en film som heter Varg och en som heter Försoning, totalt jävla värdelösa!
  Vilda Matilda fick sig en genomkörare i helgen också. Vi red bort till en stor gräsåker och körde lite kondition, men hon gjorde det misstaget att hon tog ut sig lite för mycket i början, hehe. Idag måste jag komma ihåg att ringa till hovslagaren, jag är ju urkass på att komma ihåg sånt tyvärr.
  Ne, back to work.

  Puss hej!

Plugg plugg och åter plugg

Jag måste ha världens sämsta koncentrationsförmåga. Nu har jag suttit en hel dag med ett religionsarbete men har ändå inte kommit någon vart. Det är inte det att jag inte kommer på vad jag ska skriva, utan att jag bara inte kan komma igång. Har i alla fall satt på lite Daniel Lemma nu så kanske det går bättre. Daniel Lemma är för övrigt han som gjorde soundtracket till "Yalla Yalla", ni vet - "If I used to love you baby". Jag kan starkt rekommendera hans album Morning Train, skitbra plugga-musik. 
   Guud vad jag saknar Spanien asså! Jag vart där förra veckan och det var verkligen helt underbart. Klarblått vatten och en molnfri himmel, vad mer kan man begära liksom? Dessutom så stötte jag på en väldigt snygg kille där också, hehe, och han jobbade till och med på strandbaren där vi tog en kaffe varje dag. Jag kan ju erkänna att jag kollade upp en hel del mot baren där jag låg på stranden, haha! Men men men...
  Ne, tillbaka till pluggandet *stön*.

  Adios amigos!

Matteprov och LHC-försök

Sjuk idag... Inte så kul. Även om man bara är sjuk i en eller två dagar så känns det som att man missar ett helt läsår av skolan. Thank god for First Class! Hehe.
  Matteprovet igår gick tyvärr inte helt som tänkt. Matte är helt enkelt inte mitt starkaste ämne, men det beror nog lite på att jag inte går in för det så mycket. Annars så tycker jag att det går väldigt bra i skolan nu, har bättrat mig betydligt från förra terminen då skolk nästan var en del av mitt schema tyvärr... Men om man bara försöker att anstränga sig så går det faktiskt. En smart person i min klass sa att om man bara tänker att det kan vara ganska intressant att lyssna på vissa föreläsningar, så blir det det. Prova själva!
  Hoppträningen med Matilda på kvällen gick inte heller helt super. Vi var nog lite ur form båda två tror jag. Better luck next week.
  Sen är det så här. Jag läste en sak förut som gjorde mig mycket upprörd, många andra har säkert hört om det också. Ett gäng idioter till forskare i Genève (om jag inte minns helt fel) som tycker att det passar sig att riskera att sätta hela jordens befolkning i fara bara för att det vill bevisa något som redan är bevisat. Jag pratar förstås om LHC-experimentet. De vill återskapa en Big Bang, men till vilken nytta då? Vad har vi för användning av att veta hur det gick till? Räcker det inte bara med att veta att det var så Moder Jord skapades? Så nu riskerar världen att gå under p.g.a detta idiotförsök, grattis! Nu känns all genast mycket bättre!
  Ne, nu ska jag komma på lite bättre tankar och sätta mig med mina nybakade scones oc en kopp te (och te som jag egentligen hatar, haha)

  Puss hej! 

Nybliven bloggare

Nu har jag gått runt och velat blogga hur länge som helst och har äntligen fått tummen ur, hehe. Då gäller det bara att lära sig lite om hur det funkar och i och med att jag ibland har ett IQ liknande en snigels så tror jag att det kan ta ett tag. Men nu är det dags för mig att pallra mig i väg till skolan, ska ha matteprov om en timma! 

  
  Puss hej!

RSS 2.0