hbjhbkh

Juste ja, tänkte att jag kan göra ett litet Trollhätte-lexikon för er som inte förstår mitt språk ;-)

Gött - härligt, bra
Tyken - bitchig, kaxig (går egentligen inte att ersätta med något annat ord)
Tjomme - idiot, stolle
Sköjja göjja möjja - skoja
Fjös - det kvinnliga könsorganet
Feask - fisk
Kôrka - kyrka
Tôjs - godis (inte jättevanligt ord)
Sketlega - tror att det betyder bajskorv men det kan användas som ett annat ord för skitunge
Vennögd - skelögd
Glasôga - glasögon
E' finger - ett finger
Gögga mögga/ göja möja/ göra möra - (uttalas med "g" inte "j") beskrivning av ex. mat, när det är jävligt misslyckat
Vöttö - vet du (förtydligar för en själv att motparten förstått vad man menat)
Dase - det manliga könsorganet
Rövhöl - bakdelen
Means (med extra betoning på e:t) - indianer i vassen
Sôpplety - ungefär samma som gögga mögga, fast något mer flytande i koncistensen
Gôra/ sôrja - gegga
Häm - hem
Tjôta - tjatig/jobbig kärring (kan aven användas mot en man)
Brähög - vad som helst som inkluderar träbitar i princip
Att götta sig - ha det trevligt
Drivern' - något som Håkan Jonsson säger och som förmodligen har något med bilar att göra.

Så, här var ett litet utdrag i alla fall. Sandra och Erika: skriv om det är något som behöver läggas till.

b-e-a-utiful

Tjoo! Vilket jävla gött väder det har vart i helgen asså. Man ville ju nästan bara ligge och steka som en jävla valross ute på gårn', men jag vågade inte för att det kunde stått en massa snoskgobbar i fönstrena och pillat på sig själva när de såg min vackert bruna hy, sköjja!

Tävlingen igår gick inte så himla bra... I 1m blev det en liten miss från min sida, jag hade inte helt pejl på vilket startnummer jag hade, höhö. 1.10 gick ännu sämre, men jag tror att Matilda var trött efter att ha stått i transporten ett bra tag.
På vägen hem sen gjorde hon sönder titthålsfönstret på den lånade transporten, AAARGH!!! Och det var dessutom sånt där plexiglas och det är snordyrt... Jävla trökhäst hon är ibland asså.

En förkylning har jag tillförskaffat mig också, ingen dålig sådan heller. Får se om det blir någon school i morgon. Well well...

Puss Hay!


Friday.

Hej, hej, vääääldigt mycket hej! Hur längesen var det jag skrev nu? Ett år sedan? Har väl inte direkt haft någon skrivlust nu det senaste, men eftersom att ni tjatar så mycket så ska jag väl uppdatera er lite om det som hänt i mitt spännande liv (sköjja)
- Hade påsklov för nån vecka sen, det va la änna gött. Tyvärr så tycks loven alltid vara för korta, man kommer hem från  sista skoldagen, somnar och vaknar efter en vecka igen för att inse att den har börjat igen.
- Vi passade Peters brorsas barn, påminn mig om att jag aldrig ska ha ungar!
- Träningarna med Matilda går bättre och bättre.
- Linnéa was here!
- Amanda har fyllt 19
- Jag har börjat ta tag i det här med körkort, så förhoppningsvis så är det inte allt för avlägset nu.

Tja, lite sån där småskit bara... I morgon bär det i alla fall av till Älvkarleby för tävling. Ska ge mig på 1.00 + 1.10 den här gången och jag är så jävla taggad!

Juste ja, nu har jag äntligen lagt över lite bilder från min telefon till datorn. Tog ju kort på min nya frisyr för ett tag sedan (Linnéa tjötade hål i hövvet på mig). Men ni kan ju ha lite överseende med hur jag ser ut, blev våldtagen till döds av en pyssling strax innan jag tog korten... Varsågoda, njut!

                             

Puss Hay!

Ps. Fattar ni att det är en vecka kvar tills jag fyller år, va?! Fattar ni det eller?!?!?! Va?! Ds.

Hola!

Tjenna! Hoppas att allt är bra. Bloggandet blir mer och mer långdraget nu känner jag... Faktum är att jag sitter inte vid datorn så mycket längre. Okej, det kanske var en gnutta överdrift men det är i alla fall bättre. Innan så kunde jag liksom sitta flera timmar i streck, det jag inte fattar är vad jag gjorde. Förmodligen porrsurfade jag. Neeee, sköjja bara!

Första dagen på lovet spenderades nästan helt i stallet, eller det känns så i alla fall. Matilda va superfin att rida och jag har vart duktig och smörjt sadel, träns och martingal. I morgon är det Pay & jump hoppning nere på klubben så det gäller ju att vara extra fin, höhö.
En lägenhetsvisning hann jag med idag också. Vi har kollat på en lya i stan, rätt så snygg faktiskt (om man gör i ordning den något). Den gemensamma nämnaren för den och våran nuvarande är att det bor/bodde gamla kärringar i den, därav skicket. Dock är den i stan något frächare (notera något) än va denna vart när vi flyttade hit. Fy åt helvete vad det såg ut här innan!

Annars så har inte jag så mycket mer att komma med.

Puss Hej!

Månadens bästa: AMANDA HAGLUND HAR TAGIT KÖRKORT!!!!!! Grattis min lilla hallontårta, haha!
Antal dagar till 18: 24! Kan ni fatta att nedräkningen har börjat nu eller?!?!?!?!


Thursday

God morgon! Fast för min del så är det inte någon speciellt god morgon. Har nämligen fått en "migränattack" och det är inte det roligaste man kan vara med om vill jag lova.
För er som inte vet vad migrän är så kan man förklara det som följande: tänk dig att du har en massa tomtenissar i huvudet som slår med släggor mot pannbenet och som leker studsmatta på hjärnan, men inte nog med det, de små rackarna tar sig ner till magen också och lever loppan så att det känns som man ska spy upp alla organ man har i kroppen. Tänk på det nu... och gångra det med ungefär 100. Där har ni svaret på migrän.

Men, livet är ju inte bara besvärligt. Jag vart ju på körskolan igår på teorilektion och sen bokade alla mina körlektioner, fasen vad jag är duktig ibland! Jag tror att jag hade tur, för alla mina lektionen ligger inbokade mellan perioden April-Maj. Fan asså, ligger jag i riktigt ordentligt med teorin nu så kanske jag rent utav klarar ett körkort nu till sommaren.

Juste ja, jag läste en blogg igår skriven av en anonym person från Trollhättan, denna innehöll enbart skvaller om en del ungdomar i min kära hemstad (främst MÅG-elever tror jag). Min egna lilla snutteplutt Erikhak var bl.a. med. Då satt jag och tänkte så här: fan vilket patetiskt, beigt, tråkigt liv denne (anonyma dessutom) person måste ha som sitter och skriver en massa meningslöst skvaller. Ne förresten, det var inte skvaller utan personliga påhopp om utseendet m.m. hos folket i fråga. Vad är han/hon ute efter då? Att såra de som finns i bloggen, eller att försöka få läsare som bryr sig om sånt som viktminskning eller vem som jobbar på MacDonald's? Är det det senaste kan jag ju upplysan bloggaren att det inte är någon som gives a shit!

Over and out/ Amanda

Wednesday.

M.U.T.T.A! Jag har fan inte en enda trasa i garderoben. Amanda Creutz ska ge sig ut på en seriös shoppingrunda snarast! Men fy fan vad jag tycker att det är tråkigt att handla kläder. Jag har helt tappat suget för allt vad mode och kläder heter, så ser ni någon som ser ut som en lodis på stan nästa gång är det förmodligen bara jag.
Jag HATAR kläder, jag HATAR skolan, jag HATAR vintern, jag HATAR mitt liv!!! Haha, märker ni att jag är på pissdåligt kuk humör eller? =D

Hur som helst. Jag var inne på Platsbanken igår för att kolla om det fanns några jobb. Utbudet var faktiskt över förväntan, det fanns rätt så många lediga jobb i Lysekil nu i sommar. Jag vet dock inte om jag kan/hinner jobba med tanke på att jag inte vet helt 100 om jag ska vara i Sandviken eller Trollhättan (förmodligen det senaste alternativet) och sen så tar jag ju antagligen med mig hästen ner också. Hmm... får suga på den karamellen.
En annan sak jag såg när jag var där inne var ett jobb i Irland. Att rida/tävla en massa hopphästar, fatta vad perfekt eller?!?!?! Och man får dessutom betalt för det! Jag som alltid velat åka till Irland också. Lätt att jag ska åka när jag gått ur skolan.

Jaja, nu ska jag tillbaka till helvetet med att välja kläder...

Puss Hej!

RSS 2.0